Wie zijn wij?

  

 

Ik ben Marijke Koppenol en ik ben getrouwd met Bert Koppenol en wij hebben twee zonen Chiel en Wouter.
Aan hen hebben wij onze kennelnaam van ’t Chielewout te danken.
Sinds 1996 hebben wij labradors. Het begon met onze blonde lab Tara, gefokt door Gerda Dijkshoorn uit Bleiswijk. Door haar fantastische karakter en werklust wilde wij graag nog een lab erbij. De tweede was onze zwarte Lobke die bij dezelfde fokker als Tara vandaan komt.
Met Lobke zijn wij begonnen onze eerste stappen in de show- en jachtwereld te zetten. Al gauw bleek dat Lobke goede kwaliteiten bezat en zo gingen wij denken aan een nestje. Na de benodigde gezondheidsuitslagen kreeg zij op 23 februari 2001 haar eerste nest wat bestond uit negen zwarte pups van Flanders Pride Voyager.
Eind maart 2001 werd bij Liz Hardijzer onze Zoë geboren en zo kregen wij ook een chocolade bruine lab. Januari 2004 werd onze roedel uitgebreid met een mooi zwart teefje, gefokt door Marian Nugteren van kennel Woefdram. Eind september 2004 werd onze eigen gefokte Xena geboren en begin oktober 2005 onze Amber. Onze roedel bestaat nu uit 9 teefjes Xena, Pebbles, Phoebe, Toffee, Nikky, Indy,  Lobke, Nusha en  Pleun. Al onze honden leven gewoon bij ons in huis en verblijven dus niet in kennels. Elke dag gaan wij weg met de honden voor een lange wandeling weer of geen weer. Onze honden worden niet herplaatst , ze mogen bij ons oud worden.
Wij fokken  af en toe een nestje te fokken waarbij gezondheid, karakter en in de laatste plaats schoonheid heel belangrijk zijn. Al onze honden zijn geröntgend op HD , Ed, jaarlijks worden hun ogen nagekeken op erfelijke afwijkingen en hebben DNA uitslagen. Wij vinden werken met de hondjes heel belangrijk maar aan een gewone wandeling met de hondjes beleven wij net zoveel plezier. Al onze nestjes worden in onze huiskamer geboren en blijven daar totdat ze naar hun nieuwe baasjes gaan. Ook is er de mogelijkheid dat ze bij mooi weer in de tuin kunnen. De pups worden verkocht met het koopcontract van de NLV. Wij willen graag op de hoogte blijven van het wel en wee van de pup gedurende zijn/haar leven en bij voldoende interesse houden we na 1 jaar een reunie. Er worden geen pups verkocht aan mensen die hele dagen werken want een pup kan onmogelijk de hele dag alleen blijven. De pup verdient het 1e levensjaar veel aandacht!

Zodra wij zeker weten dat een teefje drachtig is zetten wij dit op de website. Wij willen graag voor de geboorte van de pups kennismaken met de a.s pupkopers maar doen dit pas als de teef drachtig is. Vanaf de leeftijd van 4 weken mogen de pups wekelijks bezocht worden en dit doen wij meestal op een middag in het weekend.

Wij zijn lid van de Ned. Labradorvereniging en de Fokkerskring en fokken ook volgens hun gezondheidsregels.

Veel plezier bij het bekijken van onze website.

Fam. Koppenol

Capelle aan den IJssel

Tel 010 2024433

marijkekoppenol@ziggo.nl